Matematik

koordinatsæt til projektion P

10. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

Kunne i hjælpe med denne opgave, kan ikke forstå hvad jeg skal lave ? :S

opgaven med facit  er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af lielie (Slettet)

Prøv igen...du har ikke vedhæftet opgaven


Svar #2
10. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

her er den

Vedhæftet fil:projektion.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

når du projicerer nedfælder du punktet vinkelret på planen.

du kan nu lave en parameterfremstilling for "nedfældningslinjen". da du kender et punkt (6,-5,5) og en retningsvektor for nedfældningslinjen (nemlig normalvektoren til planen) (3,-1,2)

denne nedfældningslinje skal du så skærer med planen.


Svar #4
10. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

hvordan skærer jeg den med planen? -  vil du ikke skrive den op for mig tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

jo :)

parameterfremstilling for "nedfældningslinjen":

(x,y,z) = (6,-5,5) + t*(3,-1,2)

skæring med plan :

3*(6+3t) -(-5-t) + 2(5+2t) -5 = 0 (=)

18+5+10-5+9t+t+4t = 0 (=)

28= -14t (=)

t= -2

du indsætter i din parameterfremstilling og får :

6+(-2)*3 =0

-5+(-2)*(-1) =-3

5+(-2)*2 =1

projektionspunkt:

(0,-3,1)


Svar #6
10. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

mange mange mange tak :D -


Skriv et svar til: koordinatsæt til projektion P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.