Matematik

Integration

10. maj 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg skal integrere følgende, og vil bare vide om det er rigtigt:

2x -(1/x) + 4 : F(x) = 1/3 * x^3 +4x +k?

3x^2 + 4 : F(x) = (1/4)x^4 + 4x +k ?

x^6 -2x : F(x) = (1/7)x^7 - (1/3)x^3 + k ?

3x^5 + √x + 2 : F(x) = ?? + (2/3) * x^(3/2) + 2x + k ?

Hvordan er det lige jeg integrere 3x^5 ? (Ved godt det et dumt spørgsmål, men...) :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal bruge følgende regel:

hvis du har en funktion der hedder
f(x)=axn
så er stamfunktionen
F(x)=a/(n+1)xn+1

Derfor er nogle af dine stamfunktioner også forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

∫ 3*x^5 dx = 1/2x^6

du kan eventuelt huske det ved at sige

∫3*x^5 dx = 3/6x^6 =1/2*x^6 

du dividerer bare koeficienten med det taler du opløfter i  


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af hanife (Slettet)

Hey .. Er du helt sikker på de der resultater, synes ikke jeg får de samme resultater?!!


Svar #4
10. maj 2009 af Quijote (Slettet)

Ja. Det er sådan at vi har fået en oversigt over f'(x) , f(x) og F(x) og jeg har problemer med at gå frem og tilbage på den.

Kan du fortælle hvilke der er forkerte ? Så kan jeg måske gennemskue hvad det er jeg gør forkert når jeg bruger oversigten?


Svar #5
10. maj 2009 af Quijote (Slettet)

Hov! Så ikke at der var to andre der har bidraget, men # 4 er til # 1 :)

# 2 tak skal du have.

# 3 Nej, jeg ved godt der er noget galt


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Bare brug det jeg skrev i #1. Og så indsæt a og n. Så virker det. Ellers kan du se lidt i min formelsamling jeg har lavet: www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Svar #7
10. maj 2009 af Quijote (Slettet)

# 6 Det er en virkelig go formelsamling du har lavet. Du har ramt steder mange af os har lidt svært ved. Personligt kan jeg godt lide at du også bruger ord til at forklare nogen af tingene :) Smukt !!!

Så tak for det.

Lige til mit spørgsmål hvad kan I umiddelbart se der er fuldstændig forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 Tak for det :) Det er jeg glad for at høre.

Når du skal integrere 2x bliver det i følge #1 2/(1+1)x1+1=x2, hvor du har skrevet at det bliver 1/3x3. Husk også på at 1/x=x-1, og at når man integrere 1/x får man ln(x)


Svar #9
10. maj 2009 af Quijote (Slettet)

Det var så lidt :)

På den måde ! Nu er den feset ind ! Danke :)


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.