Matematik

linje og punkt --> cirklens ligning

10. maj 2009 af delidolu (Slettet)

npår vi har centrum (1,-1) og linjen l: y=(3/4)x+(9/2)

og man skal finde cirklens ligning ,, hvordan finder man r ?

(x-1)^2+(y+1)^2=r^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Man skal vide om linjen er tangent til cirklen


Svar #3
10. maj 2009 af delidolu (Slettet)

linjen l er tangent til cirklen ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af mathon

hvis
l er tangent til cirklen
gælder:

l: y = (3/4)x + (9/2)

eller

l: 3x - 4y + 18 = 0

r = dist(l,C(1,-1)) = |3*1 - 4*(-1) + 18|/√(32+(-4)2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

#3 Hvad betyder dit spørgsmålstegn? Prøv at skriv opgaven ordret.


Skriv et svar til: linje og punkt --> cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.