Matematik

Løs ligningssystem

10. maj 2009 af CJN (Slettet)

Ville lige høre om der er nogen nem måde at løse denne opgave på?

Løs ligningssystemet:

-x+3y=6

2x+y=-5


Svar #1
10. maj 2009 af CJN (Slettet)

altså uden hjælpemidler..


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, der er et par måder du kan gøre det på.

- grafisk

- determinantmetoden (som jeg ikke kan huske)

- lige store koefficienter metoden

- Vha. lineær algebra (opskrive en matrix)

- substitution

Hvilken en vil du prøve?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af mathon

I:  -x + 3y = 6             multipliceres med 2
II:  2x + y = -5

III: -2x + 6y = 12
II:  2x + y = -5            adder II og III ...........
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af mathon

determinantmetoden

se
http://peecee.dk/upload/view/169487


Svar #5
10. maj 2009 af CJN (Slettet)

forstår ik hvordan man finder D?

Jeg har hørt om en diskriminant ikke en determinant?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 Ahh, nårh ja. Jeg kender da godt determinantmetoden :)

#5 Det er noget man nok først hører om i 3.g


Svar #7
10. maj 2009 af CJN (Slettet)

Jep og 3. g er længe siden for mit vedkommende ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 Så hører du nok aldrig om det :P


Svar #9
10. maj 2009 af CJN (Slettet)

Nej det er jeg også bange for jamen så er jeg nok bare håbløs fortabt... eller også må vi håbe jeg klarer mig uden..


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. maj 2009 af mathon

#3 fortsat

7y = 7

y = 1  som indsat i II: 2x + y = -5

giver
2x +1 = -5

2x = -6

x = -3
 


Svar #11
10. maj 2009 af CJN (Slettet)

Tusind tak! Lige det jeg havde brug for!


Skriv et svar til: Løs ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.