Kemi

Aktuel koncentration af SO4^2-

29. november 2004 af JM (Slettet)
Jeg har fået stillet følgende opgave: 25 mL af en 2,0 mM SrCl2 opløsning blandes med en 15 mL 4,0 mM Na2SO4 opløsning ved 25 grader. Der dannes et bundfald.

Bundfaldet filtreres fra og den aktuelle koncentration af Sr2+ i filtratet måles herefter til 7,5*10^-4 M

Beregn den aktuelle koncentration af SO4^2- i filtratet.

Hvordan gør jeg dette? Kan ikke rigtigt gennemskue det. Vær sød at hjælpe!!!

På forhånd tak!

JM

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2004 af frodo (Slettet)

tænk på flg reaktion:

Na+ + Cl- --> NaCl

Svar #2
29. november 2004 af JM (Slettet)

Hmmm... kan ikke lige se hvordan det kan hjælpe desværre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2004 af frodo (Slettet)

SrCl_2 (s) --> Sr^2+ (aq) + 2 Cl^- (aq)

Na_2SO_4 (s) --> 2Na^+ (aq) + SO_4^2-

altså kan du finde ud af hvor mange mol Cl^-, der/som har reageret udfra den målte koncentration.

Derudaf ved du hvor mange mol Na+, der/som har reageret, og dermed hvor meget S0_4^2-, og træk dette fra den oprindelige mængde, og du har dit svar.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2010 af mathon

på opfordring:

r blanding:
                     n(Sr2+ (aq)) = n(SrCl2) = (0,025 L)·(2,0·10-3 mol/L) = 0,00005 mol = 0,05 mmol

                     n(SO42- (aq)) = n(Na2SO4) = (0,015 L)·(4,0·10-3 mol/L) = 0,00006 mol = 0,06 mmol

efter blanding:

                             Sr2+ (aq)  +  SO42- (aq)  →  SrSO4 (s)

                     n(Sr2+ (aq)) = (0,040 L)·(7,5·10-4 mol/L) = 0,00003 mol = 0,03 mmol

der er således udfældet
                   
                    0,02 mmol SrSO4 (s)

blandingskoncentrationen af SO42-:

              [SO42- (aq)] = ((0,06 - 0,02) mmol)/(40 mL) = 0,001 mmol/mL = 0,001 mol/L = 0,001 M = 1,0 mM


Skriv et svar til: Aktuel koncentration af SO4^2-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.