Matematik

Forklaring af en ligning

10. maj 2009 af elissa92

Ville blive glad hvis jeg kunne få hjælp :)

y = 16 * 60 * 60 : 75 * x

y er antal passagerer

x  er antal timer, som Fårup Sommerland har åbent pr. dag

Fårup Sommerland overvejer at indsætte yderligere et tog på banen. Tog nr. 2 starter 30 sekunder senere end tog nr. 1. I tog nr. 2 er der også plads til 16 passagerer.

Forklar, at ligningen y = 2 * 768 * x - 16 kan være en matematisk model for det største antal passagerer y, der i løbet af x timer kan få en tur med de to tog.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af tveon (Slettet)

y = 2 · 768 · x - 16

Der 2 tog, der hver transportere 768 passagerer i timen (x). Det ene tog når en tur mindre (-16).


Skriv et svar til: Forklaring af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.