Matematik

trekant - vinkler

10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

Figuren viser en trekant ABC, hvor BH er højden fra B.
Det oplyses, at vinkel C = 21grader, |AB| = 16,2 og |BH| = 9,5.

a) Bestem Vinkel A
b) Bestem |AC|

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Er trekanten ret?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 #1 self. når han har højden fra B

#0 -  vinkel A brug at sin(v)=mod/hyp

for |AC| brug sinusrelation


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af freetiger (Slettet)

hvis det er en retvinklet trekant så kan du bruge phytagoras sætning til at finde den sidste side og derefter kan du bruge cosinus/sinus til at beregne vinklen ud..


Svar #4
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

nej, den er ensvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 #1, #3, #4  trekanten A(BH)C er vel retvinklet?

så sin(A) = BH/AC  <--- du isolerer A og har nu vinklen til A

a/sin(A) = b/sin(B)

B=180-A-C


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 Ellers må du lige uploade figuren.


Svar #7
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay. har oploadet nu.

Vedhæftet fil:DSC00364.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 lidt svært at se, men så vidt jeg kan se er det som jeg skrev i #5


Svar #9
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

nåh okay.
forstår bare ikke helt hvad jeg skal stadig... med sin og sådan


Svar #10
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

men for at kunne dividere BH med AC skal jeg regne længden ud på AC?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2009 af webnord (Slettet)

se

Vedhæftet fil:geo.doc

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2009 af NejTilSvampe

#10 Mente AB så


Svar #13
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

#11
jeg kan ikke se din vedhæftet fil :(


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2009 af webnord (Slettet)

Glemte sidste del

Vedhæftet fil:geo.doc

Brugbart svar (1)

Svar #15
10. maj 2009 af webnord (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. maj 2009 af webnord (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. maj 2009 af mathon

ved betragtning af den retvinklede ΔABH
ses
 

sin(A) = |BH|/|AB| = hb/c = 9,5/16,2 og 0<A<90°

A = sin-1(9,5/16,2) ≈ 35,9°

ved betragtning af den retvinklede ΔBHC
ses
a*sin(C) = hb

a = hb/sin(C) = 9,5/sin(21°)

ved betragtning af de retvinklede trekanter, ΔABH og ΔBHC
ses
tan(A) = hb/|AH| ⇔ |AH| = hb/tan(A)
tan(C) = hb/|HC| ⇔ |HC| = hb/tan(C)   som ved addition giver

|AH| + |HC| = |AC| = hb(1/tan(A) + 1/tan(C)) = 9,5(1/tan(35,9°) + 1/tan(21°)) ≈ 37,9



 


Svar #18
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

mange tak!
webnord: det eneste jeg ikke lige forstod var det første du havde skrevet med hvordan man finder vinkel A, jeg fandt da heldigvis ud af det andet.
det er bare vigtigt jeg lige får det med, for jeg skal til skriftlig eksamen i morgen - og jeg VED at der kommer sådan en opgave!


Skriv et svar til: trekant - vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.