Matematik

Ligning for plan..

10. maj 2009 af youknowme (Slettet)

er gået i stå igen...

kan nogle hjælpe mig med følgende opgave -

i rummet er givet følgende punkter:

A(5,1,2) , B(6,5,4)  og C(3,2,3)

Bestem en ligning for den plan hvori alle tre punkter ligger ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

lav AB vektor og AC vektor

find herefter krydsproduktet for at finde normalvektor. indsæt herefter et punkt for at færdiggøre ligningen for planen


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af peter lind

Brug at AB×AC er normalvektor til planen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af mathon

beregn vektorerne
AB og AC

n = AB x AC er normalvektor til den søgte plan,
der efterfølgende kan beskrives
som

α: {P(x,y,z)|n*AP = 0}
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af mathon

n*AP = 0

[2,-5,9]*[(x-5),(y-1),(z-2)] = 0


Skriv et svar til: Ligning for plan..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.