Matematik

linjer og planer i rummet.

11. maj 2009 af niicki (Slettet)

hejsa jeg har fået en opgave der lyder: beregn koordinaterne til linjen l´s skæring med yz-planen?

jeg er ikke lige helt sikker på hvordag jeg griber den an?

der er givet et punkt A(1,2,4) og en vektor v=(1,1,2) som er retningsvektor for l.

måske der er en derude der kan hjælpe en sømand i nød?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af peter lind

Find en parameterfremstilling for linien. Brug dernæst at yz planen er karakteriseret ved at x koordinaten er 0.


Svar #2
11. maj 2009 af niicki (Slettet)

jeg har fået skæring i :(1,2,8) lyder det fornuftigt? eller skal x´koordinatet altid være 0 når der er tale om yz-planen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af peter lind

Den skal altid være 0. Sagt på en anden måde (1,2,8) ligger slet ikke i yz planen


Svar #4
11. maj 2009 af niicki (Slettet)

hmmm jeg er sgu ikke helt med hvis nu parameterfremstillingen lyder: (x,y,z)=(1,2,4)+k(1,1,2)

hvad er fremgangs måden så??

tak for din hjælp peter


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af peter lind

Så gælder for skæringen med yz planen  0 = x = 1 + k*1


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2009 af mathon

x = 1 + k = 0

k = -1

y = 2 + k = 2 + (-1) = 1

z = 4 + 2(-1) = 4 - 2 = 2

Sxy = (0,1,2)


Svar #7
11. maj 2009 af niicki (Slettet)

hvad vil koordinaterne til skæringspunktet så være?

jeg må nok indrømme jeg ikke helt er med :)

håber du kan bære over med mig :)

                                           


Svar #8
11. maj 2009 af niicki (Slettet)

#6

 det er yz-planen er det en skrive fejl du har lavet??


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2009 af peter lind

Løsningen (0,1,2) i #6 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2009 af mathon

indeksfejl

Syz = (0,1,2)


Skriv et svar til: linjer og planer i rummet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.