Fysik

Hjælp til fysik

11. maj 2009 af quik (Slettet)

  opgaven ser således ud:

kører det samme togsæt med den konstante fart 120km/h.
Luftmodstanden ved denne fart sættes til 20kN.
Ved denne fart skal lokomotivet trække togsættet op ad en stigning (vinklen i forhold til vandret) uden at tabe fart, når motorerne yder 6500 kW.
Bestem den største stigning, lokomotivet kan trække togsættet op ad med den konstante fart
120 km/h. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af holretz (Slettet)

Start med at tegne situationen ind: du har et skråplan med lokomotivet og du har kræfterne: læg x-aksen langs med skråplanets skrå flade og y-aksen vinkelret på, og summer kræfter.

Du har friktionskraften fra luftmodstanden der virker den ene vej, og tyngdekraftens komposant langs med skråplanet som virker den samme vej som luftmodstanden. Så har du motorkraften fra lokomotivet, der virker den anden vej. Summen må være 0 når der ikke er acceleration, iflg. newtons 2. lov for den resulterende kraft. Husk så at effekt = kraft * hastighed, og du har snart løsningen.......

m.v.h.

Martin S.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2009 af mathon

...har du ikke togsættets masse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2009 af mathon

P = F*v

(6,5*106 Nm/s) = (Fop - (2*104 N))*((100/3) m/s)

Fop = (19,5 - 2)*104 N = 1,75*105 N

m*g*sin(α) = 1,75*105 N                    når α er vinklen mellem kørselsretning og vandret

α = sin-1((1,75*105 N/(m*g))


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.