Samfundsfag

Hvad siger man at terrorisme er, samfundsfagligt?

12. maj 2009 af sbeck (Slettet)

Jeg er interesseret i hvad man kan kalde TERRORISME med et samfundsfagligt begreb? Ideologi....??


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2009 af ceciliewang (Slettet)

Hej! Begrebet er vanskeligt at definere præcist, men dækker generelt over anvendelse af vold med det formål at skræmme sig til politiske resultater. Metoden har navnlig været brugt af separatistiske bevægelser (f.eks. i Baskerlandet og Nordirland) og af systemfjendtlige ekstremister (f.eks. nihilister, fascister, nazister, Røde Brigader og RAF). I de seneste år og især efter d. 11. sept. 2001 har man talt om en ny terrorisme, der retter sig mod Vestens og især USA's globalt dominerende magt og kultur uden at bagmændene påtager sig ansvaret for terrorhandlingerne, og uden at de knytter konkrete politiske krav til dem. Begrebet ny terrorisme knytter sig i høj grad til den moderne islamiske fundamentalisme. (Fra den digitale håndbog til Samfundsfag)


Svar #2
12. maj 2009 af sbeck (Slettet)

Hej igen. Det er brugbart det du har svaret, tusind tak :)

Men samtidig var det mere hen i retningen af om man kan kalde terrorisme for en ideologi, eller om der findes et samfundsfagligt begreb for ordet. Jeg har lidt svært ved at forklare hvad jeg mener, men ligesom man siger at kapitalisme er en ideologi... så kan man vel også sige at terrorisme er en ideologi?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2009 af Exupery (Slettet)

Terrorisme indgår som underemne til det, man kalder for International Politik, der sammen med politologi, økonomi og sociologi danner udgangspunktet for undervisningen på samfundsfag A - de såkaldte hovedområder.

Men nej, det er ikke nogen ideologi. Der er mange former for terrorisme.


Svar #4
12. maj 2009 af sbeck (Slettet)

Okay, det var det jeg var ude i. Mange tak.


Skriv et svar til: Hvad siger man at terrorisme er, samfundsfagligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.