Matematik

Let reducering???

12. maj 2009 af cillech (Slettet)

  Hej,


Jeg har fået stillet følgende opgave - der vist er er ret let, men bare mig, der ikke er så skarp ;)

reducer: (x + y) ^2 - 2xy

og

isolér r i formlen: 1 * r^2 + p = q

Er der NOGEN der kan hjælpe? :(

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2009 af Friisi (Slettet)

(x+y)^2-2xy

x^2+y^2+2xy-2xy

x^2+y^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

(x + y)2 - 2xy = x2 + y2 + 2xy - 2xy = x2 + y2 
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2009 af webnord (Slettet)

(x+y)2 - 2xy
x2 +y2 + 2xy - 2xy
x2 +y2

1 * r2 + q = p
r=kvrod p-q


Svar #4
12. maj 2009 af cillech (Slettet)

 Tusind tak!

Men er der nogen der kan svare mig på, hvorledes det bliver " + 2xy  - 2xy"?

Hvordan kommer " + 2xy " ind i billedet?


Svar #5
12. maj 2009 af cillech (Slettet)

 Og jeg er heller ikke helt forstående for, hvorledes processen for

"1 * r2 + q = p
r=kvrod p-q"

foregik? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2009 af Friisi (Slettet)

#4

Vi har (x+y)^2
Det må være det samme som (x+y)(x+y)

Prøv at gange de to parenteser sammen..
Så får man nemlig
x^2+xy+xy+y^2 = x^2+y^2+2xy (!)

#5

1*r^2+q=p
Først trækker vi q fra på begge sider af lighedstegnet:
1*r^2=p-q
Herefter dividerer vi med en på begge sider af lighedstegnet:
r^2=p-q
Vi tager kvadratroden af begge led og får derved:
r=kvrod(p-q)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2009 af MN-P (Slettet)

#3 og #5 glemmer den negative løsning

1 * r^2 + p = q

r2=p-q

r=√(p-q) eller r= - √(p-q)


Skriv et svar til: Let reducering???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.