Kemi

HASTER HASTER KEMI..

12. maj 2009 af Hmm-Lars (Slettet)

 Jeg har 2 opg. som jeg har lidt problemer med:

1.) Skriv reaktionsskemaet for den fuldstændige forbrænding ad cyclohexan.

mit svar: C6H10 + O2 --> 6CO2 + 5 H2O

2.) Skriv reaktionsskemaet for additionen af broom til cyclohexan. Prøv navngive reaktionsproduktet. 

mit svar: CH3-CH=CH2-CH=CH2-CH3Br

Tak på forhånd.


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. maj 2009 af Phienix (Slettet)

1) Fuldstændig forbrænding efterlader kun kuldioxid og vand. Cyclohexan er C6H12

C6H12 + 9O2 --> 6CO2 + 6H2O

2) En additionsreaktion er hvor der tillægges atomer eller grupper til et organisk stof, hvoraf der i det organiske stof 'sprænges' en af bindingerne i en af dobbelt/trippel-bindingerne. Derfor vil jeg umiddelbart tro, at du i opgave to mener cyclohexen, ikke cyclohexan (hvis dette er tilfældet i opgave 1 også skal det lige rettes). I tilfælde af at det er cyclohexen, er reaktionen

                     CH = CH                             CHBr  -  CHBr
                   /               \                          /                \  
Br2 +        CH2          CH2        -->         CH2           CH2      (navnet da 1,2-dibromcyclohexan)
                  \                /                          \                /
                   CH2 - CH2                             CH2 - CH2

Skulle det være cyclohexan vil jeg umiddelbart tro at ringen (angivet af cyclo) brydes under tilføjelse af brom, men jeg har ikke set det før.

Tag de her svar vejledende, jeg er ikke helt på toppen til aften.


Skriv et svar til: HASTER HASTER KEMI..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.