Matematik

HJÆLP :( Matematik - nulpunkter for en funktion

13. maj 2009 af averoma24 (Slettet)

Hej

Forstår ikke hvordan kan regne denne her ud:

bestem nulpunkter for funktionen f(x)=x^3-12x

tak til dem der gider at svare mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af Isomorphician

Du skal løse x3 - 12x = 0

Hint: Kig på nul-reglen.


Svar #2
13. maj 2009 af averoma24 (Slettet)

hmm altså har brugt lommeregneren til at faktorisere,

det giver: x*(x-3.4641)*(x+3.4641)

ved så bare ikke om det bare er resultatet ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af Isomorphician

Det er det.

Det kan også ses ved:

x3 - 12x = 0

x sættes uden for en parentes:

x(x2 - 12) = 0

Vha. nulreglen fås:

x = 0  v  x2 - 12 = 0 <=>

x = 0  v  x2 = 12 <=>

x = 0  v  x = ±√12 = ±3,4641


Svar #4
13. maj 2009 af averoma24 (Slettet)

okay, så der er to løsninger :)

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af Isomorphician

Tre løsninger...


Svar #6
13. maj 2009 af averoma24 (Slettet)

(x-3.4641) er den ene (x+3.4641) er den anden, hvor er den tredje? Ö


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2009 af Isomorphician

x = 0


Svar #8
13. maj 2009 af averoma24 (Slettet)

nårh okay :)


Skriv et svar til: HJÆLP :( Matematik - nulpunkter for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.