Kemi

hjælp til kemiopg.!!

14. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Hej 

Sidder med opgave 1 i følgende link: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF06/

Eksamen/Opgaver/Gl%20ordning/2006%2010%202.ashx

Det drejer sig om delopgave b. 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Ara13 (Slettet)

4-methoxybenzoesyre er den mest opløselige da carboxylgrupper er nemmere opløselige en hydroxid grupper. B og 4-methoxybenzoesyre indeholder begge en carboxylgruppe, men B's upolære del (CH) udgør en større procentdel af molekylet of derfor dominerer carboxylgruppen mere i 4-methoxybenzoesyre. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af Ara13 (Slettet)

hydroxidgrupper som i hydroxygrupper :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af kscn (Slettet)

hvad har du skrevet til delopgave a??


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af lielie (Slettet)

a) Udviser cis/trans R1-CH=CH-R2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2009 af kscn (Slettet)

kan nogen hjælpe med en forklaring på hvorfor pyridin bevirker at reaktion (I) forløber fuldstændigt?? delopgave e opgave 3 på linket http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/Gl%20ordning/2006%2010%202.ashx

Kan man lave en STL tabel for delopgave e opgave 2 samme sæt???


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2009 af frodo (Slettet)

 Pyridin reagerer fuldstændigt med HCl, og trækker dermed reaktion 1 til fuldstændighed.

Ved ikke hvad en STL-tabel er, men du kan opskrive [CLO2-]=0,045M - x og tilsvarende for de andre koncentrationer i syrekonstanten. Disse indsættes heri, og løses for x, hvoraf du har [H3O+]


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2009 af kscn (Slettet)

STL-tabel = start tilvæsk ligevægt tabel

man opstiller

                                         [HClO2]                                       [CLO2-]                                                     [H3O+]

start konc.                       0,154M                                       0,040M                                                      0,00 M

tilvækst                             - x                                                    x                                                                x

ligevægt                           0,154 M - x                                 0,045M                                                        x

hvorefter : Ks = [ClO2] * [H3O+] / [HClO2]      og så er det her jeg går i stå..... :(

men jeg skulle få en [H3O+] og derfra finde pH.

*men er det ikke reaktion (II) der er tale om her??


Skriv et svar til: hjælp til kemiopg.!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.