Matematik

Relativ tilvækst og tilvækst

14. maj 2009 af zc0rpi0 (Slettet)

Jeg har en emneopgave om eksponentiel vækst.. og har et spørgsmål der lyder således:
- Hvad betyder fremskrivningsfaktor, tilvækst og relativ tilvækst?
(Jeg har styr på fremskrivningsfaktoren) men hvordan forklare jeg hvad tilvækst og relativ tilvækst betyder?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Tilvækst: angives i absolutte tal

eks.: prisen på tomater stiger med 1 kr. årligt

Relativt tilvækst: angives i procent(=procentuelt tilvækst.)

eks.: prisen på tomater stiger 2 % årligt.


Svar #2
14. maj 2009 af zc0rpi0 (Slettet)

Haha er det bare det :) Det har jeg allerede en masse om, nok fordi jeg ikke vidste det også hed tilvækst og relativ tilvækst så.. Men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af mathon

yo = b*axo

y = b*axo+Δx = aΔx*(b*axo) = aΔx*yo

vækst
Δy = (y-yo) = aΔx*yo - yo = (aΔx - 1)yo

relativ vækst
(Δy/yo)*100% = (aΔx - 1)*100%


Svar #4
14. maj 2009 af zc0rpi0 (Slettet)

Hvilke forskellige og ligheder er der mellem eksponentielle og lineære funktioner? kan i smide et par stykker :) så jeg nemlig færdig med afleveringen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#2

Uhadada, der er mere selvfølgelig :)

Hvis man skal afbilde en vækst i absolutte tal grafisk i et koordinastsystem, bliver der tale om en ret linje.

Hvis man skal afbilde en vækst i procenter(relativt vækst) grafisk i et koordinatsystem, bliver der derimod tale om en ekspnentielfunktion.

Kendetegnende ved vækst i absolutte værdier er, at tilvæksten er den samme for hver periode. Der lægges hele tiden det samme til!


Ved vækst i procenter bliver tilvæksten større og større, desto længere tid der går. Dette skyldes begrebet ”rentes rente” – der tages hele tiden procenten af et større tal.
 


Svar #6
14. maj 2009 af zc0rpi0 (Slettet)

Tak youngmann ;) .. Men har i svar på det nye spørgsmål jeg skrev? så jeg nemlig færdig? med ligheder og forskelle :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#6

Selv tak ;)  

Til det andet spørgmål, kan du få hjælp her:

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#lineaere

...eller kig rundt i din matematikbog - den kan du også få nytte af :)


Skriv et svar til: Relativ tilvækst og tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.