Kemi

kemiopg.

14. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej

Hvis k = 2,49*10^-4  s^-1 ved en kelvin temp = 700 hvordan kan jeg så regne ud hvor lang tid der går før 60 % er omdannet til estragol, når rektion forløber ved 700 K ??

Det er en førsteordensrekation.

Opgaven ses oss her: drejer sig om opg. 1. c  

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/Gl%20ordning/2006%2010%202.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Første ordens reaktion:

v=k*[A]

som implicerer

[A]t=[A]0*exp(-kt)

[A]0 er den mængde stof, som du har til at begynde med(her 100%)

[A]t er den mængde stof, som er tilbage efter tiden t. (her 40%, idet 100%-60%=40%)

Heraf løses nu ligningen:

40%=100%*exp(-kt), hvor t er den eneste ubekendte.


Svar #2
14. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 jeg kender ikke den formel du har skrevet op 

kan jeg bruge den her: ln( [Ao] / [A] ) = -k*t 

hvis ja: solve ( ln( 40/ 100 ) = -2,49*10^-4*t , t ) t = 3687.88 s???

kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Det er samme formel(selvom der tilsyneladende er lavet om på A0 og A):

[A]t=[A]0*exp(-kt)<=> ln([A]t/[A]0)=-kt

- I øvrigt burde solve ikke være nødvendig til sådan en ligning.

Men det ser ganske rigtigt ud.


Svar #4
14. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ok mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2009 af lielie (Slettet)

Hvad er exp???


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2009 af mathon

exp(x) = ex


Skriv et svar til: kemiopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.