Kemi

oxonium og hydroxid

16. maj 2009 af mm :) (Slettet)

Opgaven er:

 Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i følgende opløsninger :

0,001 M Ba(OH)2

Jeg er i tvivl om hvad det er jeg skal starte med at gøre, men hensyn til at skrive reaktionsskemaet..

Ba(OH)2 = Ba2+ + 2 OH-

opløsningen består altså at disse ioner.. jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre, er det meningen jeg skal skrive reaktionsskemaet for opløsningens reaktion med vand.. og der ved finde oxonium/hydroxid ved hjælp af ækvivalentspunktet?

Hmm.. på forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2009 af mathon

Ba(OH)2  →  Ba2+  +  2OH
i
mængdeforholdet   Ba(OH)2 : Ba2+ : OH-  =  1 : 1 : 2

[OH- = 2*[Ba(OH)2] = 2*(0,001 M) = 0,002 M = 2*10-3 M

ved 25°C:
[H3O+] = 10-14/[OH-] = (10-14/[2*10-3]) = 0,5*10-14+3 = 5*10-12 M

OH- er en stærk base, hvorfor
pOH = -log([OH-]) = -log(2*10-3) = -(0,3010 - 3) = -(-2,69897) ≈ 2,7
 
pH = 14 - 2,7 = 11,3


Skriv et svar til: oxonium og hydroxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.