Matematik

forkort brøk

16. maj 2009 af JulieBrunJensen (Slettet)

heej :)

nogen der kan forkorte denne brøk:

y-1 / y^2 - 2y + 1

håber der er nogen der har mulighed for at hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2009 af Emu90 (Slettet)

Du skal faktorisere nævneren.

Dette gøres ved at finde diskriminanten først, derefter rødderne og sæt den på formlen: a(y-r1)(y-r2)

Derefter kan du formentlig forkorte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan også forkorte nævneren med en kvadratsætning:

(a-b)2 = a2 + b2 - 2ab.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2009 af webnord (Slettet)

(y-1) / (y2 - 2y +1) = (y-1) / (y-1)2 = 1/(y-1)


Skriv et svar til: forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.