Matematik

Differentialregning som hjælp .....kapitalfremskrivning

20. maj 2009 af kscn (Slettet)

Har et par spørgsmål der lyder således:

Hvordan anvendes differentialregning som hjælp til at beskrive funktioner variation???

Brug kapitalfremskrivning som sprængbræt til en definition af de eksponentielle udviklinger?

Nogen, som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af AnnaLine (Slettet)

Kapitalfremskrivning er K = K0 * (1-r)^n

Og hvis du lægger mærke til det, er denne formel næsten det samme som y = b*a^x, der er den eksponentielle udvikling.

Hvis du sætter a lig 1-r er de ens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af AnnaLine (Slettet)

Angående det med funktioners variation, kan det måske være noget med monotoniforhold?


Svar #3
20. maj 2009 af kscn (Slettet)

hhm... ved det godt nok ikke? Men hvordan skal det så kunne forklares? differentialregning og funktioners variation?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af AnnaLine (Slettet)

ved at finde funktionens monotoniforhold, finder du jo ud, hvordan den forløber (i forhold til hvornår den går op og ned), og det kan man vel også sige, er den måde funktionen varierer på.


Svar #5
20. maj 2009 af kscn (Slettet)

hhhmmm... ja det har du ganske ret i :)

Endnu et spg.

Hvordan finder man vinklen mellem parallelle- og ortogonale linjer samt vinkler mellem linjer med anden beliggenhed??? Nogle konkrete formler - uden inddragelse af vektorer??


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2009 af mathon

minikorrektion til #1

Kn = Ko * (1+r)n

a = (1+r)

.........

og dermed

f(x) = y = b*ax , a,b,x € R+

f '(x) = b*(ax)' = b*ln(a)*ax = ln(a)*(b*ax) = ln(a)*f(x)

for 0<a<1 er ln(a)<0 og dermed f '(x)<0, hvoraf f(x) er monotont aftagende
for a>1 er ln(a)>0 og dermed f '(x)>0, hvoraf f(x) er monotont voksende


Svar #7
20. maj 2009 af kscn (Slettet)

Undskyld hvis jeg spørger dumt - men hører det her:

f '(x) = b*(ax)' = b*ln(a)*ax = ln(a)*(b*ax) = ln(a)*f(x)

for 0<a<1 er ln(a)<0 og dermed f '(x)<0, hvoraf f(x) er monotont aftagende
for a>1 er ln(a)>0 og dermed f '(x)>0, hvoraf f(x) er monotont voksende

ind under hvordan en differentiaregning anvendes som hjælp til at beskrive funktioners variation??


Svar #8
20. maj 2009 af kscn (Slettet)

sorry - jeg er med nu :P


Skriv et svar til: Differentialregning som hjælp .....kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.