Kemi
pKb ud fra titreringskurve
02. december 2004 af
Christine (Slettet)
Okay.. se, jeg har en titreringskurve for en titrering af citronsyre med 0,100 M NaOH. Jeg ved Citronsyre er en triprot syre, men at citronsyremolekylet fraspalter protonerne fra de tre carboxylgrupper under ét og omdannes til en citration. Derfor viser titreringskurven kun et ækvivalenspunkt.
Nu skal jeg ud fra titreringskurven beregne en værdi for pKb for citrationen.
Hvad gør jeg?
Ville virkeligt værdsætte noget hjælp nu. Reeeeealy.
MvH Christine
Nu skal jeg ud fra titreringskurven beregne en værdi for pKb for citrationen.
Hvad gør jeg?
Ville virkeligt værdsætte noget hjælp nu. Reeeeealy.
MvH Christine
Svar #1
02. december 2004 af frodo (Slettet)
halvdelen af vejen, fra du starter titreringen til du opnår ækvivalenspunktet, er nB=nS.
Du får iflg pufferligningen, at pH=pKS
ved 25C gælder: pKs + pKb=14
Du får iflg pufferligningen, at pH=pKS
ved 25C gælder: pKs + pKb=14
Skriv et svar til: pKb ud fra titreringskurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
