Matematik

Ligning med én ubekendt

20. maj 2009 af Jbruhn (Slettet)

Hej,

En som kan hjælpe med udregningen af flg: (plus en forklaring)

150.000=1.200.000*(r/1*(1+r)^-10)

r=


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af keg (Slettet)

og du er sikker på at du har skrevet rigtigt????????? jeg tvivler!!!!
PRØV AT KIGGE EFTER EN GANG TIL; OG lær GRYN-formlen, som  i handelsstuderende vel exelerer en del i?

et gangetegn skal vist være et minustegn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af mathon

y = G*r/(1 - (1+r)-n)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af mathon

y = G*r/(1 - (1+r)-n)

y = G/[(1 - (1+r)-n)/r]

hvor
[(1 - (1+r)-10)/r] = G/y = (1,2*106)/(1,5*105) = 8

kan slås op i Matematiske Tabeller i Erlang C
annuitetstabel 2 under n =10 og værdien 8

4%<r<4½% hvor du kan interpolere


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af webnord (Slettet)

nå ville oploade en fil - men får ikke lov.
prøver senere


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2009 af webnord (Slettet)

prøver

Vedhæftet fil:Din formel.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2009 af keg (Slettet)

Kan ikke udregnes "nøjagtigt", men kan tilnærmes ved interpolation, som Mathon skriver


Svar #7
20. maj 2009 af Jbruhn (Slettet)

Ok tak, det vil jeg se nærmere på...

Tak:)


Skriv et svar til: Ligning med én ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.