Matematik

Brøker i ligninger

22. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

Hej jeg har problemer med denne ligning, er der nogen der kan hjælpe med hvordan jeg løser den?

x/15+32-2x=102-4x  (x/15 er en brøk)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2009 af peter lind

Gang ligningen med 15


Svar #2
22. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

Tak skal du have:) Stirrede mig helt blind på det :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2009 af mathon

(x/15) + 32 - 2x = 102 - 4x                multiplicer med 15

x + 480 - 30x = 1530 - 60x                reducer

-29x + 480 = 1530 - 60x                    adder 60x

31x + 480 = 1530                             subtraher 480

31x = 1050                                      divider med 31

x = 23+(27/31) ≈ 33,871


Svar #4
22. maj 2009 af Kean123 (Slettet)

mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2009 af MarkH83 (Slettet)

Alternativt omskriv til

(1/15)*x+32-2x=102-4x

(1/15)*x+2x+32=102

(1/15)*x+(30/15)*x=70

(31/15)*x=70

x=70*(15/31)≈33,871


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2009 af mathon

sorry

x = 23+(27/31) ≈ 33,871  →  x = 33+(27/31) ≈ 33,871


Skriv et svar til: Brøker i ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.