Matematik

Geometri og trigeometri

22. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

Hej allesammen:)

Jeg skal op til mundtlig matematik på B niveau og har fået stillet et spørgsmål der hedder: hvordan kan man udlede cosinurelationerne for en vilkårlig trekant?

Jeg tænkte på at svaret kunne være at bruge pythagoras. Men er det nu rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=688933


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2009 af peter lind

Du kan også bruge vektorregning.


Svar #3
22. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

mathon  er det ikk sådan her man gør:

c^2=a^2+b^2-2*a*b*cos

Eksempel: hvis vinklen C i en vilkårlig trekant er 90 grader

så ville man indtaste cos(90) ind på lommeregneren og det giver 0. Det betyder at det sidste led i går væk og tilbage står pythagoras' sætning. 


Svar #4
22. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

peter lind vi er ikke blevet undervist i vektorregning. Så ved ikk hvordan man bruget det :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af mathon

c2 = a2 + b2 - 2*a*b*cos(C)

med C = 90°
c2 = a2 + b2 - 2*a*b*cos(90°) = a2 + b2

så - Jo!


Svar #6
22. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D


Svar #7
22. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

Mathon ved du hvordan man udleder formlerne for en trekants areal. Fx T=½*a*b*sin(C) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2009 af keg (Slettet)

T=(1/2)*a*b*sin(c)

bevis:Kig på en ret vinkel hvor vinkel C ikke er den rette vinkel. Arealet af Trekanten er: (1/2)*b*c

Sin (C)=c/a  <=> c=a sin(C), som indsættes i areal formlen, så

T=(1/2) *b*a*sin(C).          Husk at optegne en prøvetegning og lad ikke vinkel C være den rette vinkel


Skriv et svar til: Geometri og trigeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.