Matematik

haste svar til vilkårlige trekanter

22. maj 2009 af natasjah (Slettet)

hej

Hvordan regner jeg en vilkårlig trekant ud uden lommeregner ? når opgaven lyder således:

Vinkel A = 20°

Vinkel B = 150°

Vinkel C = 10°

Side b = 10 cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2009 af cecbay (Slettet)

Hvad er det du skal finde?

Areal , side ?


Svar #2
22. maj 2009 af natasjah (Slettet)

sorry - jeg skal finde arealet


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2009 af ImUnknown (Slettet)

Lyder lidt weird .. Er det det enste du kender siger du? - Alså 3 vinkler og 1 side? og så overhovedet ingen lommeregner?


Svar #4
22. maj 2009 af natasjah (Slettet)

skal finde side  c


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af ImUnknown (Slettet)

alså uden lommeregner kan jeg ikke rigtig se hvordan opgaven skal løses, da man ikke lige umidelbart kan huske sinus i hovedet...

men mit bud er at bruge:

b/sin(B) = c/sin(C) (=)
c=b/sin(B)*sin(C)

c= 10/sin(150)*sin(10) = 3.473cm

derefter :

T= Areal
T= 1/2* h*g - kan kombineres med sinus relation.
T= 1/2*b*c*Sin(A)

Areal = 1/2*10*3.473*sin(20)

hvilket giver 5.934...

kan ikke se andre muligheder
 


Svar #6
22. maj 2009 af natasjah (Slettet)

Mange tak for hjælpen <3´


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2009 af ImUnknown (Slettet)

ingen problem =)


Skriv et svar til: haste svar til vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.