Fysik

karakteristik - omvende reciprok??

24. maj 2009 af dunark (Slettet)

 hey...

jeg er ved et forsøg om ohms lov ved at alve en karakteristik... vi har målt modstanden i en konstantantråd og lavet en karakteristik på den.

nu skal jeg udregne den procentvise afvigelse på de 2 målinger.

jeg ved at:

Modstanden på tråden skal være ca. 5 Ohm

Jeg har målt den til 4,9 ohm med et ohmmeter

jeg har en hældning på 0,1808 = 1/R

men hvordan regner jeg den oplysning om til et normalt decimaltal

jeg vi jo meget gerne bare kunne sige R = x.

resten vil jeg jo selv kunne klare....

PS. jeg kiggede lidt på nogle potensregneregler og reciprokker men kunne ikke lige komme på en løsning...


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis 0,1808 = 1/R så er R = 1/0,1808


Svar #2
24. maj 2009 af dunark (Slettet)

 af en eller anden grund vidste jeg at det var dig der ville svare Jerslev... men tak... tænkte mig ikke lige om der :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: :P Jeg er ellers på vej ud af døren. =)


Svar #4
24. maj 2009 af dunark (Slettet)

 det kan du prøve at bilde dig selv ind... vi andre ved godt at du ikke engang spiser fordi du sidder herinde hele døgnet...


Skriv et svar til: karakteristik - omvende reciprok??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.