Matematik

a afledet?

24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

Hvad bliver a hvis man differentiere det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Hvad er a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Hvis a bare er en konstant, så 0.


Svar #3
24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

jamen, det er bare hvis f(x)=a hvad er så f'´(x) ?


Svar #4
24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

men kan man overhovedet stille det op sådan ? det forbliver vel bare a i en sammenhængen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Hvis a er en konstant, og f(x)=a, så er f'(x)=0.

Med andre ord, en konstant differentieret giver altid 0.

Du kan enten vise det ved at gennemgå tretringsreglen, eller tænke på det geometrisk. Grafen for f(x)=a er en vandret linje, som går i gennem a på y-aksen.

Tangenten til denne graf i et eller andet punkt er så også en vandret linje, og en vandret linje har hældning 0. Da hældningen til tangenten netop er differentialkvotienten i det pågældende punkt, så er differentialkvotienten 0.


Skriv et svar til: a afledet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.