Matematik

endnu et spørgsmål.. :)

24. maj 2009 af PrikkexD (Slettet)

Har lige et spørgsmål mere som jeg håber folk vil svare på alligevel..

En cirkel er givet ved ligningen
x^2+2x+y^2-4y=0,
og det oplyses, at punktet P(1,1) ligger på cirklen.
Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P.

Nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af NejTilSvampe

 (x+1)^2 + (y-2)^2 = 5

(1+1)^2 + (1-2)^2 = 5      <-- cirklen findes altså..

Jeg kan desværre kun huske hvordan man finder tangenten grafisk :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Hvad angår at finde ligningen for tangenten, så kunne man f.eks. udnytte, at tangenten står vinkelret på linjen gennem cirklens centrum (-1,2) og punktet (1,1).

Den linje har hældning -1/2, så tangenten har hældning 2 (fordi den står vinkelret, og vinkelrette linjers hældninger har produkt -1). Så kan du også let finde "b" i y=ax+b, fordi a=2, og du kender et punkt på tangenten.


Skriv et svar til: endnu et spørgsmål.. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.