Dansk

mundtlig dansk eksamen STX

25. maj 2009 af polakrolf (Slettet)

Heey jeg ska op i mundtlig dansk eksamen om nogle uger men jeg er meget usikker på hvordan eksamen foregår og hvad man ska lægge vægt på? Er der en der kan forklare mig lidt omkring eksamen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. maj 2009 af Marie-lp (Slettet)

Du trækker en tekst eller en tekst og billede, som har noget at gøre med et emne, i har beskæftiget jer med i undervisningen. Du kan ikke trække en tekst, som I har gennemgået på klassen, men typisk en, som minder meget om.

Derefter har du 1 times forberedelse, hvor du selvfølgelig skal udarbejde en eller anden form for analyse af din tekst eller dit billede. Det gør du først og fremmest ved at se på, hvornår teksten el. billedet er fra. Hvis den eksempelvis er fra 1850 er det med stor sikkerhed en romantisk tekst. Så ved du, hvad du skal have i baghovedet, når du går i gang med en analyse, og du skal også have en perspektivering klar, som du kan lave ud fra eksempel perioden. Du skal perspekttivere til noget, I har læst i undervisningen. Når du har lavet en disposition over, hvad du gerne vil sige, og du har brugt en eller anden form for danskfaglag analysemetode, er du klar til at gå ind til det grønne bord.

Der har du cirka 25 min. til at fremlægge dine pointer - samt at føre en dialog med din eksaminator. :)


Skriv et svar til: mundtlig dansk eksamen STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.