Matematik

Tretrinsregel - reducering

27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

Hej. Er lige i gang med at kigge på tretrinsreglen og er nået tl punkt 2, hvor jeg skal til at reducere.

Jeg kan ikke forstå at:

x^2 + (delta x)^2 + 2x*(delta x) - x^2 / (delta x) = (delta x) + 2x

Kan se at x^2 går ud med hinanden og (delta x) går ud med den "ene potens" af (delta x)^2, det ender med at jeg har for meget tilbage..

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af mathon

1)
(xo+Δx)2 - xo2 = xo2 + 2xoΔx + (Δx)2 - xo2 = (2xo + Δx)Δx


Svar #2
27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

det forstod jeg nada af


Svar #3
27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

hvor er dit divisionstegn?

kunne du ikke bare bruge "mit sprog" :)

ville være meget bedre!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:tretrinsregel_1.doc

Svar #5
27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

tak for det, jeg forstår godt dine udregninger, men problemet er bare at jeg havde en helt anden fremgangsmåde (den ud fra min bog)

har ikke problemer i at forstå tretrinsreglen, det var bare lige hvordan man reducerede

x^2 + (delta x)^2 + 2x*(delta x) - x^2 / (delta x)        =      (delta x) + 2x

og jeg synes bare du gør det lidt svære end det ser ud til. du bruger din egen fremgangsmåde, se hellere på mit spørgsmål.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2009 af mathon

(x² + (Δx)² + 2xΔx- x²) / Δx = (Δx*Δx + 2xΔx)/Δx      hvor en fælles faktor sættes udenfor
                                                                          parentes i tælleren

Δx(Δx + 2x)/Δx = Δx + 2x

...............

a*b+a*c = a(b+c)


Svar #7
27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

tusind tak, har fat på det nu


Skriv et svar til: Tretrinsregel - reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.