Matematik

Opsætning af ligning

27. maj 2009 af Lowa (Slettet)

Hey, sidder her og undrer mig lidt over noget jeg ikke er helt sikker på;

Nu kommer der bare et simpelt eksempel i stedet for den egentlig opgave.

Hvis et bassin fyldes med vand, 2 cm hvert 5 minut stiger det med, hvor lang tid tager det så før det er oppe på 85cm vand? Nemt nok regne stykke, men når det skal skrives op som ligning og kunne blive udregnet ud fra det volder det mig lidt problemer, hvis nogen kunne hjælpe ville det være dejligt!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af peter lind

Ligningen for højden kan skrives som h=v*t. v kan du finde ud fra oplysningen om 2 cm hvert 5'te minut. Dernæst sætter du h=5cm ind i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

#1 Går ud fra, at du indsætter h=85cm.

h=v*t

85cm=2cm/(5min)*t

t=85cm/(0,4cm/min)=212,5min


Skriv et svar til: Opsætning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.