Matematik

anden potens

31. maj 2009 af olise22 (Slettet)

Hej alle

Er der nogen der kan fortælle mig hvorfor det er, at når man "rykker" anden potens over på den anden side af lighedstegnet, at det bliver +- kvadratrod (altså både plus og minus kvadratrod)?.

Kan simpelthen ikke huske det, og synes ikke jeg kan finde noget i min bog..


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af Isomorphician

(-2)*(-2) = 4

og

2*2 = 4

Derfor er √4 = ±2


Svar #2
31. maj 2009 af olise22 (Slettet)

Jeg tænkte nok det var simpelt.. :-) næsten for simpelt. Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2009 af mathon

pr.definition

|x| = √(x2)
og
for
  x≥0 er |x| = √(x2) = x
  x<0 er |x| = √(x2) = -x ⇔ x = -√(x2)

konklusion:
  x2 = |x|2 = a , a≥0
  x = ±√(a)
 
 


Skriv et svar til: anden potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.