Matematik

diff. ligning - Gøre prøve - håber på hjælp.

01. juni 2009 af kongen5 (Slettet)

Nogen der kan vise, ved at gøre prøve at y(t)=b/a'c*e^-a*t er en løsning til y'=b-ay. Jeg kan simpelthen ikke få det til at gå op.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2009 af mathon

y(t) = Ce-at + (b/a)

y'(t) = -aCe-at

..............

-a*y = -a*Ce-at - b

b - a*y = -a*Ce-at = y'(t)


Svar #2
01. juni 2009 af kongen5 (Slettet)

Hvad er det der sker i tredje nederste led?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: y(t) og y'(t) indsættes i differentialligningen.


Skriv et svar til: diff. ligning - Gøre prøve - håber på hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.