Matematik
forklaring af begrebet implicit differentiation
07. december 2004 af
nickibutt (Slettet)
hey.
jeg sidder med en mat opgave, hvor jeg skal løse en opgave ved hjælp af implicit differentiation, men den lektion hvor vi hørte om dette, må have smuttet fra mig. jeg kan godt se grundbegrebet i det, men mangler stadig en forklaring. håber at nogen kan forklarer mig hvordan det hænger sammen.
venlig hilsen nicki
jeg sidder med en mat opgave, hvor jeg skal løse en opgave ved hjælp af implicit differentiation, men den lektion hvor vi hørte om dette, må have smuttet fra mig. jeg kan godt se grundbegrebet i det, men mangler stadig en forklaring. håber at nogen kan forklarer mig hvordan det hænger sammen.
venlig hilsen nicki
Svar #1
07. december 2004 af Lurch (Slettet)
implicit differentation bruges når man har et kompleks udtryk hvor det ikke er simpelt at stille den ene variabel op som fnktion af den anden.
Ønsker du så at finde diff. kvotienten kan du stadig gøre dette, selvom om du ikke har stilelt den ene variabel op som funktion af den anden
eksempel
x^2 + y^2 = 4
her står udtrykket implicit
du ønsker at finde dy/dx
og du antager nu at y er en funktion af x, uden dog at isolrere y i udtrykket, så ved hjælp af diffferentiering og kæderegelen får du,
2x + 2y*dy/dx = 0
dy/dx = -x/y
Ønsker du så at finde diff. kvotienten kan du stadig gøre dette, selvom om du ikke har stilelt den ene variabel op som funktion af den anden
eksempel
x^2 + y^2 = 4
her står udtrykket implicit
du ønsker at finde dy/dx
og du antager nu at y er en funktion af x, uden dog at isolrere y i udtrykket, så ved hjælp af diffferentiering og kæderegelen får du,
2x + 2y*dy/dx = 0
dy/dx = -x/y
Skriv et svar til: forklaring af begrebet implicit differentiation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
