Matematik

Differentialregning

03. juni 2009 af FætterFeta (Slettet)

Hej,

jeg skal til mundtlig matematik i morgen, og kunne godt tænke mig at få at vide, hvordan man differentierer nedenstående funktioner:

f(x) = ax + b og g(x) = ax^2

f(x) = ax + b, g(x) = 1 / x

(f+g)(x) og (f-g)(x). 

Det ville være en stor hjælp. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2009 af keg (Slettet)

1) a    2)2ax

3) a    4) ln(x)

f(x)+g(x) ?: f´(x) + g´(x)

f(x) - g(x) ?  : f´(x) - g´(x)


Svar #2
03. juni 2009 af FætterFeta (Slettet)

@keg

Kunne du tænke dig, at komme med et par udregninger også? Det er egentlig dem jeg er ude efter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af morell18 (Slettet)

til ax2 bruger du formlen for potenser

xn=n*xn-1ved de andre skal du bare huske på at det er sådan


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Du kan bruge de forskellige regler for differentialregning, som højst sandsynlig findes i din bog (de er i hvert fald i min) og hvis du ikke kan forstå dem, så skriv endelig igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2009 af mathon

f(x) = ax + b og g(x) = ax2

f(x) = ax + b, g(x) = 1 / x

(f+g)(x) og (f-g)(x).

.........

1)
f '(x) = a*1*x1-1 = a
g'(x) = a*2*x2-1 = 2ax

(f(x) ± g(x))' = a ± 2ax = a(1 ± 2x)

.............

2)
f '(x) = a
g'(x) = (x-1)' = (-1)*x-1-1 = -x-2 = -1/x2

(f(x) ± g(x))' = a ± (-1/x2 ) = a ± 1/x2


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.