Matematik

Dividere mindre tal med større tal - HASTER!

03. juni 2009 af Monkally (Slettet)

Hej :D

Har kigget lidt rundt, men kan simpelthent ikke finde svar på mit spørgsmål: Hvordan dividere man et mindre tal emd et større tal?

Fx: 8 divideret med 440?

Når jeg dividere normalt, bruger jeg metoder med at sige hvor mange gange går 8 op i 44 og trække tal ned. Jeg skal op til matematik prøven imorgen og ville virkelig sætte pris på et svar med en forklaring. Jeg må ikke bruge lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2009 af la-lune (Slettet)

Din eksempel er lidt svær at udregne uden lommeregner fordi det giver 8/440 = 1/55 = 0,01818181818181818181818181818181.....

Men ellers er det på samme måde som du plager at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2009 af Duffy

Du placerer 2 nuller efter 8 og får 800 og husker dette.

Dvs dit resultat starter med 0,0   -- herefter forløber divisionen helt normalt.

Du får 0,018181818181818...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af NejTilSvampe

 er det 9. klasse? for så får man da ikke sådan nogle opgaver gør man? De skulle da gerne give nogle fine tal alle sammen. Ellers ville jeg ihvertfald skrive løsningen som 1/55 som #1 også skriver.


Svar #4
03. juni 2009 af Monkally (Slettet)

Hvis vi så tager eksemplet 2 divideret med 3.

Hvad skal jeg så gøre, helt fra bunden - trin for trin?


Svar #5
04. juni 2009 af Monkally (Slettet)

Drop det overstående, det har jeg fået svar på, men hvad gør jeg hvis tallet er flere cifferet? Så som

fx: 18 divideret med 369 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. juni 2009 af la-lune (Slettet)

Jeg kan ærligt talt ikke huske hvordan jeg gjorde det i folkeskolen, men hér er min metode. Der er måske en anden måde der er mindre kompriceret end sådan hér men det er det svar jeg kan komme med lige nu og her:

Som eksempel tager vi 9 divideret med 1800.

Vi starter med at gøre det omvendte 1800 divideret med 9:

hvor mange gange kan 9 gå op i 1, svar 0

hvor mange gange kan 9 gå op i 18, svar 2

hvor mange gange kan 9 gå op i 1, svar 0

hvor mange gange kan 9 gå op i 1, svar 0

Den samlede svar bliver 200

og nu skal vi regne 9 divideret med 1800

Det gør vi ved at sige 1/200

og det er det samme som at sige 0,5 /100.

Så flytter man kommaet 2 gange til venste og det færdige svar bliver 0,005.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2009 af la-lune (Slettet)

Håber det er til noget hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2009 af NejTilSvampe

du kan sige

(369/18)^-1 = 18/369

369/18 = 20,5

18/369 = 1/20,5

1/20,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Lad os starte med dit første forslag

8:440          forsyner det første tal med et komma og en serie nuller bagved

8,00000:440 =0,0 135  

0                                   0*440=0 skrives under første tal og der trækkes fra

80                                kommaetskrives i resultatet hvorefter næste siffer trækkesned

  0                                 80/440 giver 0, som skrives efter resultatet, 0*440=0 skrives

800                                der trækkes fra og næste ciffer trækkes ned

440                                800/440=1, som skrives efter resultatet, 1*440=440 skrives

3600                             der trækkes fra og næste ciffer trækkes ned

3520                            3600/440=8, som skrives efter resultatet, 8*440=3520 skrives

  800                             der trækkes fra og næste ciffer trækkes ned

                          Man kan fortsætte på samme måde, men da 800 allerede står som rest længere oppe ved man at unregningerne vil gentage sig så der nu igen skal stå 1 og 8 og så igen 1 8 og igen 1 8 1 8

 Håber det er forståeligt, du skal nok prøve nogle gange selv                 

#8 man bruger ikke komma i brøker, forlæng med 10 så det forsvinder

                               


Skriv et svar til: Dividere mindre tal med større tal - HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.