Dansk

Dansk Mundtlig

04. juni 2009 af katter90 (Slettet)

Hej

Jeg står snart og skal op til dansk mundtlig studenter eksamen, men ved ikke helt hvordan der foregår ??

Når man skal op skal man der så fortælle en analyse og fortolkning af en tekst og derefter perspektivering eller hvad ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2009 af JJ-cool (Slettet)

Netop.

det forventes, at du efter en times forberedelse kan præsentere teksten samt motiv og tema eventuelt kan konkludere om hensigt og buskab samt eventuelt tilhørsforhold. . Der forventes endvidere en struktureret og præcis analyse og fortolkning, hvor du demonstrerer at kunne anvende det begrebsapparat og de metoder, du har lært i den daglige undervisning. Der forventes også en omfattende tekstdokumentation samt en perspektivering til relevant tekstmateriale, periode, andre temaer, eller hvad du nu har arbejdet med.
 

det er vigtigt for din egen skyld, at du ikke går i stå efter 5-10 minutter, for derefter vil eksaminator gå ind og stille spørgsmål, og så styrer han jo samtalen - det behøver dog ikke være et problem - afhænger lidt af, hvor snævre og åbne/lukkede spørgsmål, din eksaminator stiller.

det er også vigtigt at være klar over, at eksaminator ikke er din modspiller, men din medspiller - hvis du er tilstrækkeligt opmærksom på ham/hende og den måde, spørgsmålene stilles på, kan der være meget hjælp at hente


Svar #2
04. juni 2009 af katter90 (Slettet)

 Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Dansk Mundtlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.