Kemi

Ligevægtsudtryk

04. juni 2009 af rauwwww (Slettet)

N2(g) + 3H2(g) --> 2 NH3(g)

Til en reaktionsbeholder ved 200 grader tilføres H2(g) og N2(g) i forholdet H2(g)/ N2(g) = 3/1. Totaltrykket, Ptot, efter at ligevægten har indstillet sig er Ptot = 200 atm. Molbrøken, y = y(N2(g)) angiver molbrøken af nitrogen i beholderen, efter at ligevægten har indstillet sig.
Vis at ligevægtkonstanten, K er givet ved


K = (1-4y)2*(Po)2    /   27y4 *(Ptot)2
 

og beregn partialtrykket af N2(g) ved ligevægt.

Jeg har ingen anelse om hvordan man gør ?


Skriv et svar til: Ligevægtsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.