Dansk

Hjælp til FS10 mundtlig dansk.

04. juni 2009 af zanub (Slettet)

Hej!

Jeg har snart eksamen i mundtlig dansk FS10. Er der nogen der muligvis kan forklare hvordan det foregår og måske evt. give TIPS.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af MiLL92 (Slettet)

Altså du kommer ind og vælger et nummer, hvor der følger en opgave med (f eks en novelle) Så følger din lærer dig hen i et andet lokale, hvor du skal sidde i 40 min. og forberede dig. Når de 40 min. er gået henter din lærer dig. Så skal du ind og fremlægge din opgave i ca. 10-15 min. Bagefter får du din karakter. Held og lykke :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2009 af Sunshine13 (Slettet)

Heej. Håber det ikke er forsent for mig at give dig nogle råd :b.

Jeg var op til mundtlig dansk FS10 i onsdags (3/6-09).

Man kommer op og trækker et spørgsmål (en novelle, et digt, et billed, eller en reklame). Så kommer man ind i et lokale og har 40 min. forberedelse. Efter de 40 min. skal man så ind til sin lærer og censor og snakke i 15-20 min. (Husk at man skal arbejde seriøst i de 40 min., for tiden går hurtigt)

Man skal helst have 5 min. hvor du selv snakker. ellers køre den på en lille samtale med de andre. hvor ens lærer og censor stiller spørgsmål. Man skal lytte, når de snakker. for man skal bevise at man også kan lytte, og føre en samtale. Og ellers snakker du bare. 

Jeg kom op i et billed. Jeg snakkede som man skulle. og fik 12 :b - jeg perspektiverede til mange ting. og fortalte om årstallet og farverne.

Man kan både være heldig og uheldig. Jeg var mega heldig at have trukket det billed.

Det er meget vigtigt at perspektiver til ting, som du har læst i årets løb. For det trækker ned, hvis du ikke gør det. Altså hvis der er noget at perspektiver til self. :b

Dansk er ikke særlig svær at komme op i. Bare man har sine noter og en posetiv indstilling (:

Håber det var en lille hjælp. Ellers spørg du bare :b


Svar #3
05. juni 2009 af zanub (Slettet)

ej tusind tusind tak. det hjalp rigtig meget.

nej det slet ikk forsent. skal til eksamen om en uge :-)

hva med engelsk FS10? har du ikk været op i det eller kender nogen der har?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2009 af Sunshine13 (Slettet)

Jeg skal op til engelsk snart :b

Det er noget med at man skal op og trække et nummer. også får man et bånd / cd (lytteøvelse) og en tekst (ekstenporaltekst) som man så skal nå at læse og lytte til. Det har man så 20 min. til

så kommer man ind til sin lærer og censor og skal snakke i 15 min. Og inden for de 15 min. skal man også trække et spørgsmål, som har noget med et af de emner du har haft om i løbet af året. det er tre ting man skal have klaret så. håber det er en okay forklaring. ellers må du spørge :b


Skriv et svar til: Hjælp til FS10 mundtlig dansk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.