Matematik

y tilvægst for f(x) = b * e^kx

06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa nogen der kan gi et bud på denne:

Jeg skal finde den relative y-tilvægst for:

f(x) = 40 * e^-0,7348x

Y tilvægsten skal findes til x tilvægst på 3....


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af morell18 (Slettet)

jamen så må du bare sætte 3 ind på x plads og regne løs.


Svar #2
06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Jeg har en anden som jeg har regnet sådan:

Den relative y tilvægst for x tilvægst 1:

f(x) = 68 * e^0,666x

e(0,666) = 1,9467     dette er altså nesten det rigtige resultat da den skal give 94,6%

Skulle den have været regnet på en anden måde??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af morell18 (Slettet)

det bliver jo os det når du ganger det med en.

0,666*1=0,666


Svar #4
06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Det bliver den ikke rigtig af; ).....nogen udregningseksempler??

Den skal gi: - 89%


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2009 af Isomorphician

(e-0,7348*3 - 1)*100 % = ...


Svar #6
06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ok...tak....der skulle parantes omkring det hele....men det er kun når der indgår en minusværdi ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2009 af Isomorphician

Jeg ved ikke hvordan det skal indtastes på lommeregneren, det var mere for at vise at det var hele udtrykket der skulle ganges med 100 % for at få et resultat i %.


Skriv et svar til: y tilvægst for f(x) = b * e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.