Matematik

Kort reducering og isolering

07. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

Hej jeg har lige 2 opgaver, som jeg er i tvivl om. Hvis der er nogen som kan vise hvordan man gør og forklare? :)

1) Isoler c i formlen: a = b/2(1+c)

2) Reducer (a-b)^2 - 2b(b-a)

Jeg har ikke den store idé selv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Isomorphician

1)

a = b/(2(1 + c))

gang med 2(1 + c) på begge sider:

2a(1 + c) = b

del med 2a på begge sider:

1 + c = b/(2a)

træk 1 fra på begge sider:

c = (b/(2a)) - 1

2)

(a - b)2 - 2b(b - a) =

a2 + b2 - 2ab - 2b2 + 2ab = ....


Svar #2
07. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

=....?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2009 af Isomorphician

Det var et oplæg til at du selv reducerede videre.


Svar #4
07. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

som jeg ik kan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2009 af Isomorphician

(a - b)2 - 2b(b - a) =

a2 + b2 - 2ab - 2b2 + 2ab =

a2 + b2 - 2b2 - 2ab + 2ab =

a2 - b2 = (a+b)(a-b)


Skriv et svar til: Kort reducering og isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.