Matematik

planens ligning

07. juni 2009 af asf89 (Slettet)

hey jeg står og skal op i mundtligt mat a på tirsdag og kan ikke finde ud af at udlede planens ligning.

nogen der kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:planens ligning_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af peter lind

Lad   P1(x1,y1,z1)  være et kendt  punkt i planen, n =(n1, n2, n3)en vektor der står vinkelret på planen. . For at et vilkårligt P(x,y,z) skal ligge i planen må der gælde at P1Pn =0 . Skrevet ud i koordinater giver dette (x-x1, y-y1, z-z1)•(n1, n2, n3) = (x-x1)n1+(y-y2)n2+(z-z3)n3=0


Skriv et svar til: planens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.