Matematik

Lille teknisk spørgsmål til lineær funk.

07. juni 2009 af nts-shorty (Slettet)

Hej

jeg faldt over en lille ting i min matematikbog i forbindelse med, at jeg læser til eksamen (stx, A-niveau).

Der står:" Enhver ret linie, som ikke er lodret, er en graf for en lineær funktion."

Her er det så mit spørgsmål kommer ind. En lineær funktion kan da godt være lodret, hvis den har formen x = et tal.?

Er der nogle som kan forklare mig dette kompleks?
Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af mathon

en lineær funktion har
formen
f(x) = ax + b

hvilket
specialtilfældet

x = k ikke har

................

se evt. svar #3
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=700607


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af Duffy

En lineær funktion kan IKKE være lodret !

Her er den gængse definition på en funktion ikke opfyldt. Der må jo ikke være to forskellige y-værdier til én x-værdi.

x = "et tal" ,  dvs  x = k (hvor k er et reelt tal) er ligning for den lodrette linie der har værdien k uanset y-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Redigeret: Hov, jeg gentager bare, hvad Duffy sagde.

___

Den lodrette linje kommer ikke fra en funktion.


Svar #4
08. juni 2009 af nts-shorty (Slettet)

ok, tak skal i have :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

y = k er ikke lodret


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2009 af Duffy

#5:

Det står x = k


Skriv et svar til: Lille teknisk spørgsmål til lineær funk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.