Matematik

statistik

08. juni 2009 af Fenerb (Slettet)

Skal op til årsprøve, og jeg skal have styr på helt præcis hvad disse udtryk står for: middelværdi, sumkurve, histogrammer, intervalmidtpunkt, intervalhøjde, varians, spredning, intervalfrekvenser, kumuleredefrekvenser, kvartilsæt.

En forklaring på disse udtryk vil hjælpe mig meget til min årsprøve.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

middelværdi=gennemsnitet

 en sumkurve er en kurve som ligger alle frekvenserene for intervallerne sammen altså kummulerer dem. et histogram er et grafisk billed for et grupperet observationssæt. intervalmidtpunkt er midtpunktet for observationerne i et interval. Man bruger dem til at regne middelværdien ud fordi man antager at observationerne ligger jævnt fordelt i intervallet. intervalhøjde er hvor lang du vælger at sætte dine intervaller til. varians og spredning er et udryk for hvor jævnt/ god din spredning er, man skal have 2 datasæt for at kunne bruge tallene til noget, jo mindre deres værdier er jo bedre er det. kværtilsæt består af nedre kvartil=25% madianen=50% og øvre kvartil=75%   


Svar #2
08. juni 2009 af Fenerb (Slettet)

Mange tak skal du have, virkelig en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

så lidt da.


Svar #4
08. juni 2009 af Fenerb (Slettet)

kan du kort fortælle mig hvad intervalfrekvenser og kumulleredefrekvenser er?


Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.