Matematik

lost in kvadratsætninger

08. juni 2009 af Carow (Slettet)

Hey hey hey.

Et eksamensspørgsmål til mat C lyder:

Redegør for geometriske beviser og gennemgå de gamle græske beviser for mindst 2 af kvadratsætningerne.

så er det jeg er fortabt, for det har jeg aldrig gennemgået. I min bog er kvadratsætningerne godt nok nedskrevet, men der står intet om græske beviser. Ved nogen hvor man kan finde dem, eller vil I eventuelt forklare lidt om dem? Har søgt på google, men der kom sgu ikke lige noget relavant frem på de første par sider...

vh Caroline!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Det kunne være den grafiske udledning, som set på:

http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tningen


Svar #2
08. juni 2009 af Carow (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se, men jeg fatter bare ikke hvad min lærer vil med gamle græske beviser... hmm.. de er ikke lige til at grave frem


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Nu du siger grave... Så var mange af de græske beviser tegnet med en pind i sandet... Tænk blot på beviset for Pythagoras' Læresætning...

Derfor kunne jeg tro, at dette grafiske bevis, kunne være det græske bevis din lærer søger, men jeg er ikke sikker...

Ellers kan du jo altid gange de to parenteser ud:

(a+b)² = (a+b)·(a+b) = a·a + a·b + b·a + b·b = a² + 2·a·b + b²


Skriv et svar til: lost in kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.