Dansk

Dansk - skriftlig årsprøve eksamen

11. maj 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg har lige et lille spørgsmål ang. den skriftlige årsprøve / eksamen i dansk. Må man gerne have opgaver med, fx hentet her på studi, og bruge dem til inspiration ?
Fx hvis jeg har hentet en eksamensstil fra sidste år, og jeg skal skrive den samme til årsprøven, må jeg så gerne bruge den til inspiration ? Selvfølgelig må man ikke skrive den af, det er jeg med på, men bare ha den som et hjælpemiddel ?

Håber at nogen kan svare.

/Xabbu

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. maj 2003 af Casanova (Slettet)

Ja, det kan du i teorien godt.
Men det er jo ikk så fedt, hvis andre også har gjort det, og I dermed skriver den samme opgave til en årsprøve/eksamen.

Du må ha´alt med.

Men det er altid godt med lidt inspiration, men du skal ikk regne med, at I kommer op i dét fra sidste år. Men hvem ved, jeg skal også op i det d. 27 tror jeg. Held og lykke til os begge!

Svar #2
11. maj 2003 af Xabbu (Slettet)

Okay. Jeg skal op den 23, og jeg havde ikke tænkt mig at skrive en stil af, bare bruge den hvis man kører død i emnet.
Men tak for svaret.
Også held og lykke til dig.

/Xabbu

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2003 af RE (Slettet)

Du skal være meget forsigtig med den slags. Hvis en vagt ser opgaven(hvis vi går udfra at den opgave du har hentet er den samme du skal skrive) vil det højst sandsynligt blive betragtet som snyd.

Yderligere er det jo kun en årsprøve, så hvorfor ikke bare prøve at teste sig selv, resultatet har jo ikke så stor betydning, prøven er ment som træning til eksamen.

ps. til eksamen er det næsten umuligt at finde den opgave der vil blive stillet.

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2003 af MortenO (Slettet)

Men må endelig ikke underminere vigtigheden af en årsprøve, eftersom den giver udtryk for, hvad du på det givne tidspunkt kan. Derfor vil din årskarakter i det pågældende fag, blive påvirket af resultatet af denne. Men jo jeg vil give RE ret, man burde teste sig selv.

Svar #5
11. maj 2003 af Xabbu (Slettet)

Det var nu heller ikke på den måde jeg mente. Jeg mente at hvis man kører død i en opgave, så kan man læse lidt i en anden og så få ideer til fx hvad man kan analysere/fortolke. Har ikke tænkt at bruge en sådan stil, men bare have den som en slags "backup" hvis man går helt i baglås, og egentlig ville jeg bare vide om det er snyd, men det er der vist delte meninger om.

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. maj 2003 af RE (Slettet)

til en årsprøve anno 2001 i dansk blev 2 elever bortvist, netop fordi de var i besiddelse af opgaver de ikke selv havde skrevet. Så, så vidt jeg ved vil det blive betragtet som snyd.

Svar #7
11. maj 2003 af Xabbu (Slettet)

Okay tak ! Så er det sat på plads.. :)

/Xabbu

Brugbart svar (1)

Svar #8
11. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Men må man ikke have alle hjælpemidler med til en skriftlig dansk eksamen?

Brugbart svar (1)

Svar #9
13. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg fik da ellers af vide af min dansklærer at jeg gerne måtte tage opgaver som f.eks. min kammerater havde skrevet og på den måde få inspiration til opgaven.

Brugbart svar (2)

Svar #10
13. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

forud for min årsprøve havde jeg blot gennemlæst et par opgaver fra året forinden (både maj og august opgaver)
det gav faktsik pote og min årskarakter steg fra 8 til 10

Brugbart svar (2)

Svar #11
13. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har også fået at vide af min dansk lærer, at man må medbringe alle de hjælpemidler med til dansk eksamen (eller årsprøve), som man har lyst til. Så længe det ikke er levende væsener :) . Der er nu kommet en ny metode, hvor elever kan få inspiration. De kan møde 1 time før den skriflige eksamen eller årsprøve i dansk og sidde i grupper og diskutere om de forskellige emner i opgavesættet. Og efter denne time er gået, skal man selv sidde og skrive stilen. Men det er op til selve skolen og læreren om dette må forgå til skriflig årsprøve i dansk. Jeg synes selv, at denne ny metode er genial, hvis man er én af dem, som føler sig presset under eksaminationen. Men det har jo også sine ulemper...

Svar #12
14. maj 2003 af Xabbu (Slettet)

Jeg vil også mene at have hørt at man må medbringe alt til sådan en dansk skriftlig prøve. Men så kan jeg ikke forstå at der siges at nogen er smidt ud for at have benyttet en stil de ikke selv havde skrevet.. Nu er jeg nemlig ret forvirret. Hvad må man, og hvad må man ikke?
Til Maria18: Jeg synes det lyder som en rigtig god metode den som du snakker om. Det tror jeg vil gavne mange, og det er jo også det man gør i samfundsfag når man har det på højniveau.


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. maj 2003 af RE (Slettet)

Det er nok min skyld, at du er forvirret.
Suplering til mit tidligere indlæg: Den opgave de var i besiddelse af, var samme opgave de selv skulle til at skrive om.

Brugbart svar (1)

Svar #14
14. maj 2003 af Casanova (Slettet)

Vi skal anvende den nye metode. Det er rimelig fedt, så kan man få lidt inspiration til hvad man skal skrive, men det er også fedt at vores dansklærer ikk skal rette dem. Vi skal heller ikk ha´hende næste år, da vi har besluttet at vi skal ha´en ny lærer.. Thank God.

Svar #15
14. maj 2003 af Xabbu (Slettet)

RE: Ja, det forstod jeg godt, men lad os sige at jeg fx af en ven eller større søskende får alle personens gamle stile. Dem tager jeg med til årsprøven og i blandt dem er den opgave som jeg får udleveret. Er det så der at det blevet betragtet som snyd, for man kan jo ikke vide på forhånd hvilken stil man får udleveret.

Brugbart svar (1)

Svar #16
14. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Kort og godt: DU MÅ MEDBRINGE ALLE HJÆLPEMIDLER!
Det er jeg ret sikker på. Du må kun bruge dine søskendes stil, som en inspirationskilde. Men hvis du skriver af, vil dette blive betragtet som snyd. Jeg håber, at du har fået dit svar.

Svar #17
14. maj 2003 af Xabbu (Slettet)

Maria18: Det var også det jeg ville mene. Selvfølgelig er det snyd at skrive af, det er det jo altid, men det er jo altid rart at have lidt til inspiration hvis det skulle gå heelt galt... Men jo, jeg har fået svar nok :)

Brugbart svar (1)

Svar #18
17. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Xabbu kan du fortælle mig hvilken der blev brugt til studentereksamen forrige år?

Svar #19
17. maj 2003 af Xabbu (Slettet)

UniQue: Det ved jeg ikke. Jeg er 2.g'er og skal til årsprøve, og har derfor ingen anelse om hvad der blev brugt sidste år, men måske nogen andre ved det ?

Brugbart svar (1)

Svar #20
17. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg skal op den 27.5

Skriv et svar til: Dansk - skriftlig årsprøve eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.