Matematik

Ligning

09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Heej:) Ved i hva løsningen på de her ligninger er?

3•2x=24

og

5•x4=80

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

3·2x = 24 -> 2x = 8 -> x·Ln(2) = Ln(8) -> x = Ln(8) / Ln(2)

5·x4 = 80 -> x4 = 16 -> x = "Fjerde rod af 16" -> x = 2


Svar #2
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Ok tak for dit svar:) Men hva er det nu ln betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ikke i dem her...

I den anden ligning, skal du bruge "Den fjerde rod", men det er lidt svært at skrive i ren tekst...


Svar #4
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Ok.. Hvilke regneregler bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ln(ax) = x·Ln(a)


Svar #6
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Mange tak:) Ved at jeg spørger for meget men hva var det nu Ln betød


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

den naturlige logaritme funktion


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ja. Du kunne nu også have brugt Log i stedet for Ln.

Log er så ti-tals logaritmen...


Svar #9
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Altså så ville den hedde:

3·2x = 24 -> 2x = 8 -> x·Log(2) = Log(8) -> x = Log(8) / Log(2)

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ja, bortset fra at du skal huske at hæve x'et... Det er en potens og ikke en faktor... :-)


Svar #11
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

hov.. Hehe ok tak:)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.