Matematik

Ligninger

10. juni 2009 af Sandra T (Slettet)

Hej. Håber der er nogen der kan hjælpe :)

Vis hvordan x findes i ligningen af typen b·a^x = c


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

b*a^x = c

c/b = a^x

brug enten log eller ln her til at isolerer x

ln(c/b)=ln(a)*x

x=ln(c/b)/ln(a)


Svar #2
10. juni 2009 af Sandra T (Slettet)

okay, mange tak :)

kan du så også hjælpe mig med denne: b*x^a = c


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

b*x^a = c

c/b = x^a

tag så den a'ete rod på begge sider og du har isoleret x


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.