Matematik

Plus vækst?

11. juni 2009 af Annemette4200 (Slettet)

Hejj (:

Hvordan skal man bevise at lineær vækst er plus vækst?

er lidt på skideren :D

Annemette...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af richterklanen (Slettet)

En vækst f er lineær, hvis f(x) = ax + b. For denne vækst gælder, at der til lige store x-tilvækster svarer lige store y-tilvækster (plusvækst).

En vækst f er eksponentiel, hvis f(x) = b*ax. For denne vækst gælder, at der til lige store x-tilvækster svarer lige store procentvise y-tilvækster eller om man vil lige stor y-gangetilvækster.


Svar #2
11. juni 2009 af Annemette4200 (Slettet)

jamen er det at bevise det?

fordi der står jo at jeg skal bevise lineær vækst er plus vækst,? hvis det er at bevise det, skal du have mange tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg havde misforstået dig før. Her kommer et bevis;

En lineær vækst f er af typen f(x) = a*x + b. Der er tale om plusvækst, hvis der til en konstant x-tilvækst svarer en konstant y-tilvækst.

Antag at x får tilvæksten k. Så er den "nye" funktionsværdi lig med

f(x+k) = a*(x+k) + b = a*x + a*k + b = a'x + b + a*k = f(x) + a*k.

Du kan heraf se, at der til den konstante x-tilvækst k svarer den konstante y-tilvækst a*k.


Svar #4
11. juni 2009 af Annemette4200 (Slettet)

nååh okay (;

ny forstår jeg det (:

MANGE tak (:


Skriv et svar til: Plus vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.