Fysik

Afladning af kapacitor

12. juni 2009 af µQuantum (Slettet)

Når man skal finde et udtryk for afladning af kapacitor står der følgende i orbit:

Ved afladning kan vi se, at spændningsfaldet over, resistoren og over, kapacitoren tilsammen giver 0V:

UR + UK=0V

Men hvorfor er det sådan? jeg kan ikke lige gennemskue hvordan jeg kan overbevise mig selv om at der gælder denne sammenhæng??

//Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Egentlig tror jeg ikke det er noget der skal forstås.

Når spændingsfaldet er =v har man besluttet at kalde det "at kondensatoren er afladt"


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Spændingsfald er et udtryk for den kinetiske energi på elektronerne, der bærer strømmen. Når kapacitoren er afladt, vil der ikke være noget elektrisk felt imellem kapacitorpladerne, hvorfor strømmen af elektroner standser. Med din formulering vil man kalde kapacitoren afladt, når der ikke længere går en strøm i kredsløbet, og dette tidspunkt indtræder, når de to "veje" i kredsløbet lige ophæver hinanden - eller når spændingen over resistor og kapacitor er ens med modsat fortegn.


Svar #3
12. juni 2009 af µQuantum (Slettet)

Det kan godt være det ikke er nødvendigt at forstå det, men det vil jeg nu gerne alligevel, da jeg godt kan lide at vide hvorfor jeg gør de forskellige ting, det gør det nemlig lidt lettere at huske. Jeg har i mellemtiden selv gjort mig lidt yderligere tanker:

I det vi har en fuldt opladt kapacitor, som vi så afleder, der vil vi under afladningen se at spændingen aftager over resistansen og kapacitoren, og netop når kapacitoren er helt afladt, der vil spændingen være nul, og derfor må der gælde fra og med det øjeblik at den er afladt at

UR+UK=0

Så er der nogle der kan fortælle mig om dette er korrekt???

//Rasmus


Skriv et svar til: Afladning af kapacitor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.